21 Ağustos 2016 Pazar

Mateusz Ponitka Röportajı/Çeviri






  Merhaba Mateusz,eurobasket.com'a konuştuğun için teşekkürler.Almanya'ya hoş geldin.Super Cup'a katılmak için buradasınız.En son 2016'nın başında Eurocup maçı için gelmiştin,o maçı hatırlıyor musun?

 Evet.Bizim için önemli bir maçtı.Maçın bir savaş gibi geçtiğini hatırlıyorum.Bir yolunu bulup kazanmıştık.Almanya'daki maçlar güzel bir atmosfere sahip oluyor.Burada olmayı seviyorum.

  Buraya gelmeden önce İzlanda,Avusturya ve Slovenya ile oynadınız.Hazırlık dönemi nasıl gidiyor?

  31 Ağustos'a kadar hazır olmaya çalışıyoruz.5 hazırlık maçı yaptık.Bunların herbiri ritim yakalamak ve doğru beşleri,oyunları öğrenmek adına önemli maçlardı.Elemelerde en iyisini yapmak için yavaşça hazırlanıyoruz.

  Üç gün içinde Almanya,Rusya ve Finlandiya ile karşılaşacaksınız.Her takım için zorlu bir sınav.Kağıt üzerinde hangi takım daha güçlü?

  Bütün bu takımlar harika oyunculara sahip.NBA veya Euroleague tecrübesine sahip çok fazla oyuncu var.Hangisinin iyi olduğunu söylemek zor.Bu turnuva çok eğlenceli olacak çünkü herkes biririni yenebilir.

  2015 Avrupa Şampiyonasına bakınca Almanya ile benzer senaryolar yaşadınız.İyi oynadınız fakat yakın geçen maçlar kaybettiniz.Polonya ile yaşadığın bu tecrübe hakkında ne düşünüyorsun?

  Bizim için önemli bir adımdı.Çok iyi bir koça,asistanlara,oyunculara sahibiz ayrıca bizim için çalışan bir federasyonumuz var.Birkaç tecrübeli oyuncaya sahip genç bir takımız ve her geçen yıl daha iyi olmaya çalışıyoruz.

  Geçen seneki turnuvada ortalama 29 dakika alarak 9.3 sayı 4 ribaund 3.7 asist ürettin.İstatistik kağıdının her tarafını doldurup Polonya adına önemli işler yaptın.Bu sezon daha skorer oynayacağını düşünebilir miyiz?

  Eğer koç isterse bunu yaparım.Fakat bir şeyi zorlamaya niyetim yok.Beni hücum süresinin bitmesine 20 dk varken 8 metrede şut atarken göremeyeceksiniz.En önemlisi kazanmak ve sahanın en iyisi olmak,bunu sayı atmadan da yapabilirsiniz.Bir maçta 30 sayı atabilmeyi öğrenebilirsiniz fakat bu maçı nasıl kazanacağınız öğrendiğinizi göstermez.

  AJ Slaughter ve Lampe gibi skorer oyunculara sahipsiniz.Bu sene seni farklı bir rolde görecek miyiz?

  Önceki soruda anlattığım gibi komple bir oyuncu olmak istiyorum.Koç Mike beni iyi tanıyor ve istediğini yapabileceğimi biliyor.Çok yönlü bir oyuncu olmak istiyorum ve milli takım bu yeteneğimi geliştirmek için doğru yer.

  Sen ve Tomaz Gielo takımın en gençlerisiniz.Gielo'nun potansiyeli hakkında ne düşünüyorsun?

  O çok potansiyelli.Zor maçlar geldiğinde iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlama şansına sahip olacak.

  Elemelerde Portekiz,Belarus ve Estonya ile aynı gruptasınız ve favori gösteriliyorsunuz.Kendinize fazla güven sorununa takılmadan bu beklentiyi karşılamak için nasıl çalışıyorsunuz?

  Tamamen hedefe kitlendik.Şuan sadece kendimizi,kendi oyunumuzu düşünüyoruz çünkü bunu yaparsak iyi takımları yenebiliriz.

  Biraz senin hakkında konuşalım.Son röportajımızda Ostende'de(Belçika) oynuyordun.Geçen sezon ise Euroleague'de ribaund krallığında 3. oldun.Bu sezonu patlama sezonun olarak görebilir miyiz?

  Polonya'ya dönmek,Euroleague ve Eurocup organizasyonlarında oynamak benim için harika oldu.
Bana güvenen ve fırsatlar sunan bir koçla çalıştım.Bu bana özgüven ve performans olarak döndü.Gerçekten iyi bir sezondu.

  Şutundaki gelişmeyi görüyoruz.Geçen sezon Eurocup'da %47 ile üçlük attın.İstikrarlı bir şutöre olabileceğini düşünüyor musun?

  Evet,bu yüzden antreman öncesi ve sonrasında çalışıyorum.Oyunumun her kısmını geliştirebileceğimi biliyorum.Bu çalışmalar karşılığını vericek ve olabileceğim en iyi oyuncu olacağım.

  Bu yaz Denver Nuggets ile Yaz Ligi tecrübesi yaşadın.Anlatmak ister misin?

  ABD'de harika 3 hafta geçirdim.En iyiler ile antreman yaptım,onlar ile oynadım.Birgün orada olacaksam nelere çalışmam gerektiğini biliyorum.Bakalım neler olacak.

  Jamal Murray,Malik Beasley ve Darius Carter gibi yetenekli oyuncular ile oynadın.En çok etkilendiğin kimdi?

  Hepsi iyi oyuncular.Onlarla oynadığım için mutluyum.Umarım hepsi müthiş kariyerlere sahip olur ve bende torunlarıma bu NBA yıldızları ile oynadığımı anlatırım.

  Bu Sezon Türkiye'de Karşıyaka forması giyeceksin.Türkiye'de olmak ve bunca yetenekli Amerikalı ile oynamak hakkında ne düşünüyorsun?

  Bu takım ve taraftar için oynamak adına sabırsızlanıyorum.Şimdiden adımı söylemeye başladılar.Bu karar benim için çok iyi oldu.Avrupa'da hiçbir lig bu kadar iyi değil.Bütün bu oyuncularla mücadele etmek bana çok şey katıcak.

  Lebron James sonunda evine bir şampiyonluk getirdi.Peki sence Lebron James mi Michael Jordan mı?

  Lebron'a saygı duyuyorum ama Jordan.O her zaman en iyisi olarak kalacak.

  NBA yıldızlarından bir Rushmore Anıtı yapılsa hangi oyuncuların yüzlerinin olmasını isterdin?

  Jordan,Bryant,Lebron ve Shaq.

  Son izlediğin film?

  Creed.

  Teşekkürler Mateusz.





Eurobasket.com'dan MILES SCHMIDT-SCHEUBER'in yazısıdır.

1 yorum:

  1. Çeviri için teşekkürler. Takip ettiğim bir oyuncu.

    YanıtlaSil